”Papirøen”​

Adresse:​

Christiansholm

Anvendelse:

Området fastlægges til helårsboliger og serviceerhverv

Ejendomstype:

Boliger  20.250 m²

Erhvervs formål op til 7.000 m² 

Almene boliger  6.750 m²

Hotel 6.000 m²

Masterplan:

COBE arkitekter - Nomineret til MIPIM award

Byggeperiode:

Primo 2018 til 2023​

  • Christiansholm har en af de mest attraktive og centrale placeringer i København og udgør en af de sidste byggemuligheder i Inderhavnen. I de seneste år er øen kraftigt revitaliseret i kraft af, at de gamle lagerfunktioner er ophørt og en række kreative firmaer - bl.a. Experimentarium (Nu Copenhagen Contemporary) og Copenhagen Street Food er flyttet midlertidig ind på øen.
  • I oktober 2015 blev der skudt en masterplanskonkurrence i gang mellem syv bredt sammensatte teams og den 11. februar 2016 kom offentliggørelsen af konkurrencen og vinderforslaget blev ”Københavns Haller” et Team bestående af arkitektvirksomheden COBE i samarbejde med virksomherderne Inside Outside, Via Trafik Rådgivning og Transsolar Energitechnik.
  • Vinderforslaget tager udgangspunkt i at de eksisterende haller erstattes af en række nye haller, der omkranser et indre grønt rum kaldet ”den grønne hal”. Stuetagen rummer offentlige tilgængelige funktioner og erhverv med et svømmeanlæg placeret i det nordvestlige hjørne som giver et spændende afsæt for en videre udvikling af kultur- og fritidsaktiviteter på Papirøen. Placeringen af et havnebad og svømmefaciliteter åbner op for et godt samspil med livet langs promenaden.
  • Ovenpå de nybyggede haller bygges boliger i en randbebyggelse, der i skala og i forholdet til det indre grønne rum kan minde om Dronningegården i det centrale København. Stort set alle boliger får vandudsigt og vinderforslaget arbejder med meget varierende boliger.

Nordkranen A/S - Gothersgade 14, 1.sal, 1123 København K.  - Tlf.: 44 52 20 20